Slavic Assistance Center

Славянский Центр Помогает Всем!

You are here:

Свої не прийняли

«До свого Воно прибуло, та свої відцурались Його. А всім, що Його прийняли, їм владу дало дітьми Божими стати, тим, що вірять у Ймення Його, що не з крови, ані з пожадливости тіла, ані з пожадливости мужа, але народились від Бога». (Iван.1:11-13)
Я переконаний в тому, що всі ми переживали такий момент, коли нас не хотіли прийняти. Можливо, ви прийшли на прийом до якогось начальника зі своєю певною проблемою, але він не прийняв вас, не вислухав, не допоміг, і вам було дуже прикро. Ви мали надію, поспішали на цю зустріч, довго чекали, але, на жаль, він не прийняв вас. Можливо, ви поспішали до лікаря, але в реєстратурі лікарні закінчились номерки і лікар, закінчивши приймати хворих, не захотів прийняти вас. Як печально було вам…Але, набагато важче, коли ми прийшли до своїх рідних чи до друзів, по якійсь потребі, але нас не прийняли. От тоді дуже прикро.
Колись Йосип приніс їжу своїм братам, які випасали худобу, але вони його не прийняли, а по заздрощам, продали Йосипа у рабство. Коли Адам і Єва згрішили, то Бог дав обітницю, що пошле Того, Хто зітре голову змія, Хто переможе сатану. (Бут3:15) Пророки передвіщали прихід Спасителя і люди вірили, надіялися і очікували Його приходу. Але проходили століття за століттями, а обіцяний Месія не приходив і люди почали сумніватися. І, саме в цей час, у світ прийшов Син Божий Ісус Христос. Апостол Іван пише, що Ісус Христос прийшов до Своїх, до народу Ізраїльського, якого вибрав Бог, яким була дана обітниця, що з Юдиного коліна прийде Месія, Спаситель світу, Який визволить людей з рабства сатани і гріха. Але, коли прийшов Ісус, то народ Божий не прийняв Його.
Чому вони не
прийняли Христа?
Можливо тому, що вони думали, що він прийде іншим способом. Якби Ісус народився в домі царя чи Первосвященика, то, можливо, вони б скоріше повірили. Але Син Божий прийшов несподівано, тихо, у приниженні і люди не прийняли Його.
В книзі Суддів у 19 розділі описана подія, як левит йшов з дружиною і ночував у Гівії Веніаміновій. Але люди того міста збезчестили його дружину і вона померла. Це призвело до жахливих наслідків, 65 тис. людей загинули. А причина в тому, що люди недобре їх прийняли.
Коли Ісус Христос прийшов в Назарет, то пішов у синагогу і читав Святе Письмо, і пояснював народу, як необхідно служити Богу. Але люди не прийняли Його, вони переповнилися гнівом і хотіли вбити Ісуса. (Лк.4:16-30) «Бо не вірували в Нього навіть брати Його!» (Iван.7:5) Спочатку, навіть, брати не прийняли Його, як Сина Божого. Коли Христос з учнями прийшли в Самарійське село, то вони не прийняли Його. Яків та Іван хотіли звести вогонь з неба на них, але Ісус докорив їх та й сказав: «Ви не знаєте, якого ви духа. Бо Син Людський прийшов не губить душі людські, а спасати! І пішли вони в інше село». (Лук.9:55,56)
Коли Ісус в Гадаринській землі вигнав легіон демонів з біснуватого і вони увійшли в стадо свиней, то свині кинулись із кручі у воду і потопились. Пастухи прибігли у місто і про все розповіли людям. Який був наслідок цього чуда? «І ось, усе місто вийшло назустріч Ісусові. Як Його ж угледіли, то стали благати, щоб пішов Собі з їхнього краю!..» (Матв.8:34) Люди явно бачили проявлення Божої сили, і вони не прийняли Ісуса, а просили, щоб Він залишив їх край.
Навіть, в той час, коли Христос творив чудеса, уздоровлював хворих, які приходили до Нього, воскрешав мертвих, виганяв демонів, люди не хотіли прийняти Його. Ось чому Ісус казав: «Мають нори лисиці, а гнізда небесні пташки, Син же Людський не має де й голови прихилити...» (Матв.8:20)
Чому люди не хочуть прийняти Ісуса Христа?
«Тому не могли вони вірити, що знову Ісая прорік: Засліпив їхні очі, і скам'янив їхнє серце, щоб очима не бачили, ані серцем щоб не зрозуміли, і не навернулись, щоб Я їх уздоровив!» (Iван.12:39,40) Навіть, в наш час, після того, як Ісус помер за наші гріхи на Голгофському хресті, як воскрес і вознісся на небо, після того, як Бог ясно довів усім, що Ісус Христос – це є Син Божий, Спаситель світу, люди не хочуть прийняти Його. Важливо зазначити, що багато тих людей, які вірять в Бога, ходять в храм Божий не приймають Ісуса. «І до Ангола Церкви в Лаодикії напиши: Оце каже Амінь, Свідок вірний і правдивий, початок Божого творива: Я знаю діла твої, що ти не холодний, ані гарячий. Якби то холодний чи гарячий ти був! А що ти літеплий, і ні гарячий, ані холодний, то виплюну тебе з Своїх уст... Бо ти кажеш: Я багатий, і збагатів,і не потребую нічого. А не знаєш, що ти нужденний, і мізерний, і вбогий, і сліпий, і голий! Раджу тобі купити в Мене золота, в огні перечищеного, щоб збагатитись, і білу одежу, щоб зодягтися, і щоб ганьба наготи твоєї не видна була, а мастю на очі намасти свої очі, щоб бачити. Кого Я люблю, тому докоряю й караю того. Будь же ревний і покайся! Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною». (Об.3:14-20) Ісус Христос стоїть за дверима Лаодикійської церкви і стукає, Він чекає, щоб Його прийняти. Лаодикійська церква характеризує віруючих останніх часів, це наш період, про який сказано: «І через розріст беззаконства любов багатьох охолоне». (Матв.24:12)
«А Дух ясно говорить, що від віри відступляться дехто в останні часи». (1Тим.4:1)
«Знай же ти це, що останніми днями настануть тяжкі часи. Будуть бо люди тоді самолюбні, грошолюбні, зарозумілі, горді, богозневажники, батькам неслухняні, невдячні, непобожні, нелюбовні, запеклі, осудливі, нестримливі, жорстокі, ненависники добра, зрадники, нахабні, бундючні, що більше люблять розкоші, аніж люблять Бога, вони мають вигляд благочестя, але сили його відреклися. Відвертайсь від таких!» (2Тим.3:1-5)
Ісус задає питання: «Та Син Людський, як прийде, чи Він на землі знайде віру?...» (Лук.18:8) Чому не прийняли? Бо більше полюбили світ, як Бога. (Ів.5:42, 43)
Наше спасіння і вічне життя залежить від того, чи ми дійсно прийняли Ісуса Христа. «Хто має Сина, той має життя; хто не має Сина Божого, той не має життя.  Оце написав я до вас, що віруєте в Ім'я Божого Сина, щоб ви знали, що ви віруючи в Ім'я Божого Сина, маєте вічне життя». (1Iван.5:12,13)
Апостол Іван пише, що коли Христос прийшов до Своїх, то були дві категорії людей. Одні, які не прийняли Його, інші, котрі прийняли Ісуса. (Ів.1:11-13)
Що означає – прийняти Христа?
Перш за все, це повірити, що Ісус дійсно є Син Божий, Месія, Спаситель світу.
Друге – прийти до Христа з молитвою покаяння. Бо без покаяння неможливе спасіння. (Лк.13:5) Потрібно покаятися і запросити Христа в своє серце.
По-третє – довіритися Христу і жити під Його керівництвом. (Мт.7:21)
Що отримали ті, хто прийняли
Ісуса Христа?
Вони отримали, не тільки прощення гріхів і мир з Богом, але Він дав їм владу бути Божими дітьми. Багато людей хотіли б, щоб їх батьки були знаменитими, займали високу посаду. Хто прийняв Ісуса, того Він усиновив і ми стали членами Божої  сім’ї. (Гал.4:5-6; 1Іван.3:1)
Ті, що прийняли Христа, вони є запечатані Духом Святим. «У Ньому й ви, як почули були слово істини, Євангелію спасіння свого, та в Нього й увірували, запечатані стали Святим Духом обітниці». (Еф.1:13)
Ті, що прийняли Христа, вони мають нову, духовну природу, бо вони народилися від Бога. (Ів.1:13) «Ми знаємо, що кожен, хто народився від Бога, не грішить, бо хто народився від Бога, той себе береже, і лукавий його не торкається». (1Iван.5:18)
Як ми можемо перевірити себе, чи дійсно, Христос живе в нас?
Ті, хто прийняли Христа, вони мають живу Божу віру. «Так само й віра, коли діл не має, мертва в собі!» (Як.2:17) «Чи віруєш ти, що Бог один? Добре робиш! Та й демони вірують, і тремтять. Чи хочеш ти знати, о марна людино, що віра без діл мертва?» (Як.2:19,20) Якщо наша віра не підтверджується нашим життям, нашими ділами, якщо ми не є письмом Христовим, то ми ще не прийняли Христа. (2Кор.3:3)
Ті, що прийняли Христа, вони постійно очищають себе. «І кожен, хто має на Нього надію оцю, очищає себе так же само, як чистий і Він». (1Iван.3:3) Коли я читаю ці слова, то завжди осуджую себе, бо бачу, як мені ще далеко, щоб бути подібному і чистому, як чистий Христос. Але ми повинні прагнути до чистоти і святості. (Мтв.5:8; Євр.12:14; Об.22:11)
Прихід Христа наближається і церква повинна бути святою і непорочною. «Чоловіки, любіть своїх дружин, як і Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе, щоб її освятити, очистивши водяним купелем у слові,  щоб поставити її Собі славною Церквою, що не має плями чи вади, чи чогось такого, але щоб була свята й непорочна!» (Еф.5:25-27)
Ті, хто прийняли Христа, вони свідкують іншим про спасіння у Христі і приводять грішників до Ісуса. «А Дух і невіста говорять: Прийди! А хто чує, хай каже: Прийди! І хто прагне, хай прийде, і хто хоче, хай воду життя бере дармо!» (Об.22:17)
Вони не тільки виконують доручення Христа (Мр.16:15-16), але і моляться особливою молитвою разом з апостолом Іваном. «Прийди, Господи Ісусе!» (Об.22:20) ■

Ярослав БОРСУК

 

Видео раздел

Посетите нашу страницу на Facebook

БУДЬТЕ ОСТОРОЖНЫ!