Slavic Assistance Center

Славянский Центр Помогает Всем!

You are here:

Будьте вдячними

«Дякуйте Господу, добрий бо Він, бо навіки Його милосердя!» (Пс.106:1) В Слові Божому є багато прекрасних порад і одна з них, щоб ми були вдячними Богу, щоб завжди дякували Йому.
Не всі люди однаково вдячні. Деякі люди дякують, навіть, за щось незначне, а інші, навіть за щось велике забувають дякувати, при цьому ще й нарікають.
Народ Ізраїльський йшов в обіцяну землю Ханаанську. Бог піклувався про них, Він їм давав їжу, давав те, що вони просили, їхні одежа і взуття не зношувалися. Вони мали все необхідне, але не дякували, а навпаки, нарікали. І тому Господь карав їх.
Ми живемо в такий час, про який Слово Боже говорить, що люди будуть невдячними. «Знай же ти це, що останніми днями настануть тяжкі часи. Будуть бо люди тоді самолюбні, грошолюбні, зарозумілі, горді, богозневажники, батькам неслухняні, невдячні, непобожні, не любовні, запеклі, осудливі…» (2Тим.3:1-3) Чи не бачили ми таких людей? Скільки є таких, які приїхали в Америку, їм держава допомагає, дає все необхідне, ніхто тут не голодує, багато хто краще живуть, ніж в Україні чи в Росії, але вони незадоволені і дуже часто нарікають. Повертатися в рідну країну не хочуть, але і на Америку нарікають.
Наш час охарактеризований, як час, коли люди будуть незадоволеними і невдячними. Як мало в церквах є молитов подяки, в основному, молитви-прохання.
Євангеліст Лука описує про десятьох мужів, хворих на проказу, які стояли далеко і кричали: «Один же з них, як побачив, що видужав, то вернувся, і почав гучним голосом славити Бога. І припав він обличчям до ніг Його, складаючи дяку Йому. А то самарянин був...» (Лук.17:15,16)
Коли Ісус побачив вдячність самарянина, як він прославляв Бога, то задав питання: «Чому не вернулись вони хвалу Богові віддати, крім цього чужинця?» (Лук.17:18)
Бажаю особливу увагу звернути на те, що сказав Христос цьому самарянину, який повернувся, щоб подякувати Господу і прославити Бога. «Віра твоя спасла тебе». Цих дев’ять, хворих проказою, отримали уздоровлення від хвороби, а вдячний самарянин отримав ще й спасіння. Люди, які вміють дякувати, отримують більше за невдячних.
Багато хто знають про життя Йова, про якого Бог сказав сатані: «І сказав Господь до сатани: Чи звернув ти увагу на раба Мого Йова? Бо немає такого, як він, на землі: муж він невинний та праведний, що Бога боїться, а від злого втікає.» (Йов.1:8) І тоді сатана сказав Богу, що Йов служить Тобі тому, що Ти його благословив, дав йому велике багатство. Забери від нього все це і побачиш чи буде Йов прославляти Тебе. Бог дозволив сатані випробувати віру Йова. Найперше, що забрав сатана у Йова – багатство, яке він мав, але й тоді Йов славив Бога . Потім сатана зробив так, що всі десять дітей Йова загинули. Що робив Йов? Він славив Бога. «Господь дав, і Господь узяв... Нехай буде благословенне Господнє Ім'я!» (Йов.1:21)
Ще пізніше сатана поразив Йова проказою, жахливою хворобою, навіть жінка не могла дивитися на його страждання і дала йому погану пораду, але чоловік не послухав її, а хворобу прийняв, бо вірив, що Бог це допустив. (Йов 2:10) Який був наслідок, що Йов не нарікав, а завжди славив Бога? Бог по-особливому благословив його, Він уздоровив його, дав йому знову 10 дітей, а багатства дав йому в два рази більше.
Ось так Бог чинить з тими, хто вірно служить Йому, не звертаючи уваги на обставини життя, завжди славлять Бога, не нарікають, а дякують.
Цікава історія описана про Павла і Силу, які йшли на богослужіння, щоб спільно молитися, а їх посадили до в’язниці. Руки і ноги закували у кайдани. Що вони робили? «А північної пори Павло й Сила молилися, і Богові співали, а ув'язнені слухали їх.» (Дiї.16:25)
Який був наслідок? Бог так потрусив основи в’язниці, такий був землетрус, що всі двері в’язниці повідчинялися, а кайдани у всіх впали. Темничний сторож хотів вбити себе, бо думав, що всі втекли, але Павло сказав йому, щоб він не робив собі ніякого  лиха, бо всі там. Тоді сторож вивів їх з темниці, обмив їх рани, увірував сам і весь дім його. І одразу всі вони охрестилися.
Я переконаний, що багато в’язнів, котрі бачили таке чудо, також увірували. Все це наслідки служіння і вірності Богу Павла і Сили, які були побиті, в ранах, крові, закуті в кайдани, але і в таких обставинах славили Бога.
Звернемо нашу увагу на те, як молився Христос. Коли помер Лазар і вже чотири дні був у гробі, то прийшов Ісус з учнями і, перш ніж воскресити Лазаря, Христос помолився. « А Ісус ізвів очі до неба й промовив: Отче, дяку приношу Тобі, що Мене Ти почув. Та Я знаю, що Ти завжди почуєш Мене, але ради народу, що довкола стоїть, Я сказав, щоб увірували, що послав Ти Мене.» (Iван.11:41,42) Ми повинні вчитися у Ісуса Христа, як правильно молитися.
Апостол Павло відносно молитви дає таку пораду «Ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою.» (Фил.4:6) Щирі християни, які довіряють Богу, моляться з вірою, то вони разом з проханням і дякують Йому. Так дякують, якби вже отримали відповідь. Будемо вчитися молитись, як молився Христос і апостоли.
Хто отримає
спасіння?
«Хто жертву подяки приносить, той шанує Мене; а хто на дорогу Свою уважає, Боже спасіння йому покажу!» (Пс.49:23) Америка святкує День Подяки і добре, щоб кожен з нас був такою людиною, яка є вдячною і яка вміє дякувати.
Ми повинні завжди дякувати Богові за всю милість, яку Він посилає кожному із нас. Завжди дякувати Йому за Його любов і спасіння, яке ми маємо в Ісусі Христі. Ми повинні дякувати Богові за Духа Святого, Якого Він дав нам у день нашого щирого покаяння, Який відродив нас і ми стали новим творінням, дітьми Божими. Ми маємо дякувати Богові за спасіння, за прощення гріхів і вічне життя, за Слово Боже, яке навчає нас, як ми повинні жити. Ми повинні дякувати за наші сім’ї, за дружин, за дітей, за домашню церкву, за їжу, одяг, за працю фізичну і духовну. Ми повинні дякувати за церкву, за служителів, братів і сестер, за молодь і дітей. Ми повинні дякувати за здоров’я, яке він нам дає. І за Америку маємо дякувати, яка прийняла нас і за свободу, яку маємо.
Апостол Павло дає добру пораду: «Подяку складайте за все, бо така Божа воля про вас у Христі Ісусі.» (1Сол.5:18) Багато людей дякують за все те добре, яке вони отримали, але Слово Боже закликає нас дякувати за все, і за добре, і за труднощі.
Апостоли сміливо проповідували про Христа, уздоровлювали хворих, Бог через них творив чудеса і за це їх привели до синедріону, побили їх і заборонили їм проповідувати. А коли їх відпустили, то вони раділи, що прийняли зневагу за ім’я Ісуса Христа. (Дії 5:40-42)
Апостол Павло сказав так: «І знаємо, що тим, хто любить Бога, хто покликаний Його постановою, усе допомагає на добре.» (Рим.8:28) І тому, завжди будемо дякувати за все Богу і прославляти Його святе Ім’я, бо Він цього достойний! ■
Ярослав БОРСУК


 

Видео раздел

Посетите нашу страницу на Facebook

БУДЬТЕ ОСТОРОЖНЫ!