Slavic Assistance Center

Славянский Центр Помогает Всем!

You are here:

Закон сіяння і жнив

«Минули жнива, покінчилося літо, а ми не спасені…» (Євр.8:20)
Слово «жнива» має багато значень.
Жнива – це нагорода за працю.
Жнива – це Боже благословення. «Земля врожай свій дала, Бог поблагословив нас, наш Бог!» (Пс.66:7) Щоб люди могли жити, потрібен врожай.
Жнива – це прообраз кінця віку. «Жнива кінець віку, а женці Анголи». (Матв.13:39)
Жнива – правосуддя. Кажуть так: «На кінець він пожав те, що посіяв». Коли звершується правосуддя на землі, то це свого роду також жнива. Важливо зазначити, що тут іде мова про час. Жнива будуть пожаті. У Бога є встановлений час, як для сіяння, так і для жнив. Це відноситься як до матеріального, так і до духовного світу.
У цьому вірші є 3 думки:
1. «Минули жнива». Бог виділив певний час для жнив, але він пройшов.
2. «Закінчилось літо». Літо – це дуже хороша пора: сонце, тепло, дощ - це все сприяє росту і врожаю.
3. «А ми не спасенні». Це сумний і жахливий висновок.
Ми тепер жнемо те, що колись сіяли. А те, що тепер сіємо – це на майбутнє, колись, свого часу, будемо жати.
Коли Бог творив світ, то Він дав закони і ці закони незмінні. 
«Надалі, по всі дні землі, сівба та жнива, і холоднеча та спека, і літо й зима, і день та ніч не припиняться!» (Бут.8:22) Бог сказав про великий принцип, який відноситься до всіх сфер життя. Сіяння і жнива проходять не тільки в сільському господарстві. Те, що ми думаємо, говоримо чи робимо, воно є насінням, яке обов’язково в майбутньому, принесе плід. Бог пояснив, що поки буде існувати цей світ, то і цей закон буде діяти.
Новий Заповіт підтверджує, що цей закон діє і в нашому житті. «Не обманюйтеся, Бог осміяний бути не може. Бо що тільки людина посіє, те саме й пожне!» (Гал.6:7)
«І втікав Адоні-Безек, а вони гналися за ним, і зловили його, і повідрубували великі пальці його рук та його ніг. І сказав Адоні-Безек: Сімдесят царів з відрубаними великими пальцями їхніх рук та їхніх ніг часто збирали поживу під столом моїм. Як робив я, так відплатив мені Бог!» (Суд.1:6-7)
Важливо зазначити те, що де ми сіємо, там і будемо жати. Ми живемо в такий час, коли діти не слухають батьків. Чому? Батьки навчають їх правильно, а діти не хочуть слухати.
Є основні
дві причини:
1. Колись наші батьки не слухали свого часу своїх батьків, то тепер – їх діти не слухаються. Діє Божий закон: «що людина посіє, те й пожне».
2. Друга причина, чому діти неслухняні? Або просять пробачення у батьків, а потім роблять те саме – знаходиться у батьках. Ми ходимо в Дім молитви, слухаємо проповіді, читаємо Слово Боже. Господь вчить нас і ми навчаємо своїх дітей, але самі не живемо так, як вчить Господь. Ми молимось, щоб Бог змінив їх життя, ми нервуємось, коли вони неслухняні. Але змін не буде до тих пір, поки ми не змінимо свого життя. Як тільки ми покаємося і будемо слухняні Господу, будемо виконувати Його волю, Його заповіді, тоді зміняться наші діти. Чим більше часу будемо проводити з дітьми, тим більше вони будуть подібні до нас.
Що ще важливо зазначити?
Те, що ми сіємо, будемо жати, але в більших розмірах, тому що діє закон примноження – хто сіє вітер, той буде жати бурю. (Ос. 8:7) У колишньому СРСР віруючих батьків позбавили батьківських прав і забрали двох дітей за те, що вони виховували своїх дітей у християнському дусі. Особливо, прокурор добивався цього. Пройшло небагато часу і двоє внуків цього ж прокурора трагічно загинули. «Що людина посіє, те й пожне».
Зараз в наш час криза
Багато хто переживають фінансові труднощі. Як діє закон сіяння і жнив у фінансовій сфері?
Був такий собі чоловік Закхей, начальник митників. Йому був відомий такий закон: чим більше візьмеш від людей, тим більше будеш мати. Але коли він зустрівся з Ісусом, коли він увірував в Нього, то зрозумів, як діє Божий закон. Закхей сказав: «Господи, половину маєтку свого я віддам ось убогим, а коли кого скривдив був чим, верну вчетверо».
В 40-му Псалмі є Божі обітниці для тих, хто допомагає вбогим. Є 5 таких обітниць:
- Блажен, хто дбає про вбогого.
- В день нещастя Господь порятує Його.
-  Господь берегтиме його і оживить.
- Господь не видасть його ворогам.
- На ложі недуги подасть Господь йому сили.
«Я був молодий і постарівся, та не бачив я праведного, щоб опущений був, ні нащадків його, щоб хліба просили». (Пс.36:25) Давид мав Божі благословення, мав успіх в усьому. І для царя Саула робив тільки добро. А Саул із заздрощів хотів убити Давида. Декілька разів Давид мав можливість помститися Саулу, але він цього не зробив. Можливо, у нього в середині все кипіло, але він не зробив Саулу нічого поганого. Який був наслідок доброти Давида? Коли Давид згрішив і по справедливості мав понести покарання, Бог виявив до нього милість. Бо колись Давид помилував Саула і попросив у Бога прощення. Божий закон сіяння і жнив діяв у житті Давида йому на благо.
Є посіви таємні і явні
Все, що добре, святе, люди роблять явно. А все, що недобре, гріховне люди намагаються сховати. Люди сіють гріховне тайно, але жнива будуть явні. «Хоч ти вчинив потаємно, а Я зроблю цю річ перед усім». (2Сам.12:12)
Екс-президент США Білл Клінтон тайно грішив, але жнива були явні. Увесь світ знає про його гріховне життя.
Віруючі люди багато що роблять тайно. Багато хто по телевізору та інтернеті дивляться заборонене, гріховне. І хоч діти сплять і цього не знають, воно негативно вплине на їх життя. Воно вплине на духовний стан сім’ї і на відносини між чоловіком та дружиною.
Ті, хто вживають спиртне, знайте, Слово Боже попереджує, той, хто вживає вино «кінець його буде кусати, як гад, і вжалить, немов та гадюка». (Пр.23:32)
Алкоголь негативно впливає на дітей, вони будуть страждати за таких батьків. Куриво, наркотики, наркотичні пігулки, які в наш час так розповсюджуються, особливо серед молоді, все це робиться таємно, але жнива будуть явні. Все це нищить здоров’я, людина стає залежною, багато потім не придатні до сімейного життя. Все це дуже погано впливає на здоров’я дітей.
Дошлюбні відносини, загравання з чужими жінками, все це і багато іншого гріховного мають свої плачевні наслідки.
Завжди сатана намагається показати гріх, ніби він є щось незначне. Але, знай, жнива будуть жахливі!
Попросили відвідати  одного хворого, йому за 50 років. В нього були сильні болі і він тяжко мучився. Знаєте, що він сказав? «Я так страждаю, бо я вів гріховний образ життя. - А чому вас не виключили із членів церкви? – Ніхто не знав про це». «Знайте, що ваш гріх знайде вас!» (Чис.32:23)
Бог хоче, щоб ми сіяли добре
насіння
Він навчає нас, як жити.
1.    Бог дав нас сумління, яке каже що є добре, а що зле; що святе, а що гріховне.
2. Бог дав нам Святе Писання, дав закони, які як дорожні знаки. Слово Боже як дзеркало, яке показує нам які ми є.
3. Бог дав нам Духа Святого, щоб Він керував нашим життям.
4. «Що людина посіє, те й буде жати» - це є Божий закон і він діє у всіх сферах. Навіть невіруючі знають цей закон і як він діє.
Бог виказав людині особливу довіру, щоб вона сіла на судейське місце. Щоб вона судила справедливо. «Бо коли б ми самі судили себе, то засуджені ми не були б». (1Кор.11:31) Коли людина справедливо судить себе, тоді Бог говорить, що судити цю людину не буде. «Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої». (1Iван.1:9)
Між сіянням і жнивами є певний проміжок часу
Бог дає час для того, щоб зважити, обдумати і виправити свій стан, щоб щиро покаятися. Нам дана можливість, щоб справедливо судити самого себе, аби не бути засудженими Богом. Час між сіянням і жнивами – це час, який Бог   дав для покаяння.
Один служитель розповідав, коли був у Німеччині, проповідував, а потім закликав до покаяння. Багато хто вийшли, покаялися і сіли на місця. А один чоловік вийшов і не кається, стоїть. Брат питає його: «Ви хочете помолитись?» На що той відказав: «Я вже давно не молюся. Я втратив віру, але я член церкви, регулярно ходжу в Дім молитви, жертвую, але серце пусте.» І плаче. Господь відкрив серце цього чоловіка і дав йому молитовні слова. Це було щире покаяння. Він не посоромився людей, дружини, дітей, а вийшов і покаявся. Всі слухали його слова розкаяння і плакали…
Дорога душа, можливо, ти рідко молишся, можливо, замість віри в тебе є сумніви, а на серці – тягар. Іди до Ісуса. Якщо є внутрішнє побудження, то зроби цей крок віри до Христа! Можливо, ти потрапив в якусь залежність. Сатана упіймав тебе на гачок. Знай, що тільки Господь може спасти. Гріх згубить тебе. Ти не очистиш своє серце сам!
Якщо ти не використаєш цей час, то, можливо, потім буде пізно. Про Ісава написано, що він каявся зі сльозами, але був відкинутий. (Еф. 12:16)

Пастор Ярослав Борсук

 

Видео раздел

Посетите нашу страницу на Facebook

БУДЬТЕ ОСТОРОЖНЫ!