Slavic Assistance Center

Славянский Центр Помогает Всем!

You are here:

Коли ж вечір настав, то говорить тоді до свого управителя пан виноградника: „Поклич робітників, і дай їм заплату". Мтв. 20,8

Печать PDF

Це слова із однієї дуже влучної притчі, яку колись розповів Ісус Христос. Це незвичайна розповідь. Вранці господар виноградника наймає до себе робітників на цілий день, домовившись із ними про плату в один динарій кожному. Через деякий час, того ж дня, він наймає ще робітників, без наголошення на суму зарплатні, а під вечір - ще одну групу робітників. Тож, коли приходить час розрахунку за роботу, то усі і кожен із робочих, незалежно від того, скільки часу пропрацював у винограднику, отримують по один динарій. Уявіть собі, як розгнівались робітники, котрих він найняв першими! Вони отримали не більше за тих, котрі встигли пропрацювати не більше однієї години. Така очевидна несправедливість роздратувала би будь-якого робітника і сьогодні. Та власник виноградника не був несправедливим. Він заплатив першій групі найманців ту зарплатню, про яку вони домовились на початку. А плата, яку отримали інші, залежала лише від його власної волі. Якщо вони отримали більше, ніж заслуговували, то це була зайва вдячність, або милість збоку господаря. Чому ж навчає нас ця притча? Безліч людей вважає, що Бог неодмінно радітиме їм. Вони цілковито упевнені, що їхньою винагородою неодмінно стане рай. Але усі ті, що покладаються виключно на вдячність Господа за своє добро, ідуть помилковою дорогою, тому, що жодна людина не в змозі зробити стільки добра, аби завоювати у винагороду славу Господа. Чесна поведінка повинна стати характеристикою кожного. Та єдине, на що всі ми, без жодних виключень, заслуговуємо - це Божий суд. Якщо ти не віриш, то спробуй дати відповідь на такі запитання. Яким було твоє ставлення до Бога до сьогоднішнього дня? Чи жив ти згідно заклику першої заповіді? Ти любив Господа усім серцем своїм? Можливо, ти починаєш усвідомлювати, що тобі також дуже необхідна Божа вдячність, тобто Його милість! Та отримати її ти зможеш лише у випадку, коли й насправді щиро її бажатимеш.

 

Видео раздел

Посетите нашу страницу на Facebook

БУДЬТЕ ОСТОРОЖНЫ!