Slavic Assistance Center

Славянский Центр Помогает Всем!

You are here:

Вибір, відповідальність, звіт

Печать PDF

«І Бог на Свій образ людину створив». (Бут.1:27)

Щоб говорити щось про людей, потрібно знати правду про них. Тому що псевдонаука говорить, що людина є продуктом еволюції, а Біблія говорить, що вона є досконале творіння Бога Творця. Створивши людей, Господь Бог подбав про іх всебічне матеріальне і духовне забезпечення, давши їм заповідь і вільне право вибору.
Разом з тим, десь у дусі людини є суд, який ми називаємо совістю, сумлінням. Порушивши заповідь, Адам і Єва сховалися від Бога, а Каїн по причині злої думки похилив обличчя своє. (Бут.3:8; 4:6-7)
Ще більше про вибір людини сказано далі в Біблії, коли Господь людям дав Закон і Заповіді. «І ти вибери життя, щоб жив ти». (Повт.30:19) «Виберіть собі сьогодні, кому будете служити…» (Iс.Нав.24:15) Запропонував благословення за служіння Йому і за виконання Його заповідей, та прокляття за невиконання цього. Це все в житті тілесному і у всіх життєвих обставинах. Але, так як людина складається з тіла, душі і духа (Бут.2:7; 1Сол.5:23), то Бог подбав про її вічність, приготувавши Царство Небесне. (Матв.25:34, 46)
В Новому Заповіті також запропонований вибір: широка чи вузька дорога.  (Матв.7:13-14) Широка веде до загибелі, вузька – в життя вічне. Вибір за нами! І відповідальність за вибір – наша! (Іс.65:12; 66:3-4)
Але Господь не хоче, щоб хтось загинув, але щоб всі прийшли до каяття! (2Пет.3:9) «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне». (Iван.3:16) «Чи хочеш ти знати, о марна людино, що віра без діл мертва?» (Як.2:20) «Тому докладіть до цього всю пильність, і покажіть у вашій вірі чесноту, а в чесноті пізнання, а в пізнанні стримання, а в стриманні терпеливість, а в терпеливості благочестя, а в благочесті братерство, а в братерстві любов». (2Петр.1:5-7)
Ісус вмер за нас і наші гріхи, щоб ми для Нього жили.  «Бо ми Його твориво, створені в Христі Ісусі на добрі діла, які Бог наперед приготував, щоб ми в них перебували». (Еф.2:10) «Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня!» (Матв.12:36) Отож, хоча б за звичаєм передноворічних підсумків чи звичаєм дня народження, озирнемось назад. Чи у всьому зробили ми богоугодний вибір? Чи є наше життя світлом для людей, повне Божого страху і плодів праведності? Чи, може ми були спокусою і перепоною, та ходили в темряві? Якщо в чомусь осуджує нас наше серце і сумління у Дусі Святому, дякуймо Богу за довготерпіння і милосердя до цього часу і каймося, осуджуючи себе, щоб не бути осудженими із світом і покараними за зруйнування свого храму або іншої людини через спокусу. (1Кор.3:17)
Хай поблагословить Господь всіх нас, зберегти гідність людини, як образ Божий, не піддатись людським псевдовченням і гріховним згубним залежностям. А хто в це згубне болото  потрапив, то в Ісусі Христі є спасіння! Його слово і Дух Святий мають силу для відродження людини. Кожна людина має пережити відродження, щоб потрапити в Царство небесне. (Іван.3:5) Але цього треба хотіти, просити у Бога допомоги, зробити подвиг вибору (Лук.1:24), бо не завжди буде продовжуватись Боже довготерпіння!
В Біблії бачимо деяких щасливих людей, які зробили богоугодний вибір. «Я вибрав путь правди». (Пс.118:30) «Марія ж обрала найкращу частку, яка не відбереться від неї...» (Лук.10:42)
Хай і нас усіх поблагословить Господь і допоможе робити богоугодний вибір на нашу ж користь і допоможе перебувати у цьому твердо (2Пет.1:10), щоб не спіткнутись, а зберегти чисте сумління і отримати повну нагороду у вічності з Ісусом Христом! (2Іван.1:8)
Іван Кулініч

 

Видео раздел

Посетите нашу страницу на Facebook

БУДЬТЕ ОСТОРОЖНЫ!