Slavic Assistance Center

Славянский Центр Помогает Всем!

You are here:

Час для покаяння

«І сказав він до мене: Не запечатуй слів пророцтва цієї книги. Час бо близький!»(Об.22:10)

Ми живемо в такий час, що всім чогось бракує. Багатьом не вистачає грошей, іншим бракує здоров’я, декому бракує терпіння і т.ін. Дуже багатьом не вистачає часу. « Для всього свій час, і година своя кожній справі під небом час родитись і час помирати…» (Екл.3:1-2)

 

Бог дає людині на все свій час, є свій час народитись, рости, вчитися, є час сімейного життя, праці, є час для служіння Господу… Є час Господнього відвідування, коли Господь відвідує людину, є час знайти Господа. «Шукайте Господа, доки можна знайти Його, кличте Його, як Він близько!» (Iс.55:6) Бог дає людині час для покаяння, для примирення з Господом.

Серед багатьох дорогоцінностей, які Бог дає людям, особливу ціну має час. Час – то дар Божий.

Бог дає час для життя.

«І ввесь людський рід Він з одного створив, щоб замешкати всю поверхню землі, і призначив окреслені доби й границі замешкання їх, щоб Бога шукали вони, чи Його не відчують і не знайдуть, хоч Він недалеко від кожного з нас.» (Дiї.17:26-27)

Бог створив нас і відміряв для кожного з нас часу, хто, скільки має прожити. І це земне життя дане нам для підготовки до вічності. Життя людини пролітаю дуже швидко. «…ви, що не відаєте, що трапиться взавтра, яке ваше життя? Бо це пара, що на хвильку з'являється, а потім зникає!...» (Як.4:14)

І в залежності від того, як людина прожила, з Богом чи без Нього, одні йдуть в Царство Небесне, а другі в погибель.

Бог дає людині час для покаяння.

«Бо це добре й приємне Спасителеві нашому Богові, що хоче, щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди.»  (1Тим.2:3-5) Кожній людині Бог дає час для покаяння. «І Я дав був їй часу, щоб покаялася, та вона не схотіла покаятися в розпусті своїй. Ось Я кину її на ложе, а тих, що чинять із нею розпусту, у велику біду, коли тільки в учинках своїх не покаються, а діти її поб'ю смертю.» (Об.2:21-23)

Хто повинен каятись?

Перш за все – невіруючі, грішні люди.

«Ні, кажу вам; та коли не покаєтеся, то загинете всі так!» (Лук.13:5) З покаяння, практично починається християнське життя. Отже, першою умовою, щоб ввійти в Царство Боже є покаяння.

Будем пам’ятати попередження Христа: «Коли не покаєтеся, то загинете всі так!»

Повинні каятися і віруючі.

«Не бариться Господь із обітницею, як деякі вважають це барінням, але вам довготерпить, бо не хоче, щоб хто загинув, але щоб усі навернулися до каяття.» (2Петр.3:9)

Віруючі також спотикаються, падають, согрішають. І тому ім. необхідне покаяння.

Навіть служителям Господь велів каятися.

«До Ангола Церкви в Ефесі напиши… Але маю на тебе, що ти покинув свою першу любов. Отож, пам'ятай, звідки ти впав, і покайся.»(Об.2:1, 4,5)

Читаючи Слово Боже, ми бачимо, що багато мужів віри щиро каялися: Давид, Даниїл, Неємія, Йов та ін. А як рідко в наш час служителі каються, багато хто роблять вигляд, що вони не помиляються.

Коли потрібно каятися?

Тоді, коли людина згрішила і Бог побуджає її до покаяння.

«Не зважаючи ж Бог на часи невідомости, ось тепер усім людям наказує, щоб скрізь каялися.» (Дiї.17:30) Бог велить нині всім людям каятися.  «І Я дав був їй часу, щоб покаялася, та вона не схотіла покаятися в розпусті своїй.» (Об.2:21)

Вона не використала час, який Бог дав їй для покаяння і тому прийшло на н еї покарання. Тяжка хвороба, сильні болі, дітей її покарано смертю. Гріх тягне за собою біду, горе, хвороби, смерть.

Дорого душа, не відкладай своє покаяння. Бог велить всім людям нині покаятися.

Бог послав пророка Йону у Ниневію, щоб він попередив людей, що ще 40 днів і їх місто буде зруйноване. Коли люди почули це Боже попередження, то назначили піст і щиро покаялися. Бог це побачив і відмінив покарання Ниневії.

Ярл Пейсті покаявся, коли йому було 14 років. Йому часто задавали питання, чи віне не жалкує, що так рано покаявся. На що Пейсті відповідав, що жалкую про те, що потрібно було ще раніше покаятися.

Є запізніле покаяння.

Багато людей каються, але Бог їх покаяння не приймає, тому що вони не використали час, який Бог дав їм для покаяння. Їх покаяння були запізнілими.

В свій час Ісав віддав своє первородство Якову за їжу, але «Бо знаєте ви, що й після, як схотів він успадкувати благословення, відкинутий був, не знайшов бо був можливости до покаяння, хоч його із слізьми шукав.» (Євр.12:17)

Ісав хотів змінити, шукав благословіння із сльозами, але був відкинутий, тому що було пізно.

Юда також каявся, бо зрозумів, що вчинив зло, але Бог не прийняв його покаяння і це привело Юду до погибелі.

В Євангелії від Луки ми читаємо притчу про багача, який щоденно розкішно бенкетував і не думав про вічність. А коли помер, то потрапив в ад і терпів муки, просив хоч краплину води, щоб язика намочити, але і в цьому йому було відмовлено. Багач жалкував, що так прожив життя, можливо каявся, але було вже пізно. Багач просить, щоб послав Авраам Лазаря в дім його батька і щоб він попередив його п’ятьох братів, щоб вони не потрапили  в це місце страждань, але і в цьому йому було відмовлено. (Лк.16:19-31)

Скільки разів треба каятися?

За кожний гріх потрібно просити прошення і каятися.

«…щоб знову, коли я прийду, не принизив мене поміж вами мій Бог, і щоб мені не оплакувати багатьох, що перше згрішили були, і не покаялися в нечистості, і в перелюбі, і в розпусті, що коїли їх.» (2Кор.12:21)

Чому багато віруючих не мають в своєму житті плодів віри? «А хто цього не має, той сліпий, короткозорий, він забув про очищення з своїх давніх гріхів.» (2Петр.1:9)

Гріх не зникає, але тільки кров Христа очищає від усякого гріха, коли людина визнає свої гріхи і щиро кається. (1Ів. 1:7-9)

Чому потрібно каятися і що дає покаяння?

Через покаяння Бог прощає гріхи і відміняє покарання за гріх.

Ісус розказав, як два чоловіки в святиню ввійшли і помолилися. Один – фарисей, а інший – митник. Фарисей хвалився в молитві кий він добрий. «А митник здалека стояв, та й очей навіть звести до неба не смів, але бив себе в груди й казав: Боже, будь милостивий до мене грішного!...» (Лук.18:13) Христос пояснив, що після цієї молитви митник пішов до дому свого виправданим. (Лк. 18:14)

Через молитву покаяння, людина отримує радість спасіння, уздоровлення і Божі благословення.

Одна сестра розповідала про себе. Вона народилася у віруючій сім’ї, але вийшла заміж за невіруючого, народила двох дітей і сильно захворіла. Чоловік трохи терпів, а потім покинув її та дітей та пішов до іншої жінки. Тоді вона попросила маму дати їй Євангелію. Коли прочитала пораду Якова для хворих, то вона зробила так, як там написано. (Як. 5:14-16) Покликала пресвітерів, визнала свої гріхи, покаялась. Пресвітери помолилися над нею, намастивши її оливою в Господнє ім’я і вона дужала.

При покаянні Бог наповнює людину Духом Святим і дає їй вічне життя. (Еф. 1:13)

Є час, коли людина повинна прийняти рішення.

Чи то в житті тілесному, чи в духовному людина повинна прийняти рішення.

Дорога душа, для тебе настав час рішення. Сьогодні Господь стукає в твоє серце, Він хоче простити твої гріхи, зняти гріховний тягар, очистити твоє серце і дати тобі вічне життя.

Пам’ятай, Бог дає час для покаяння. «Приємного часу почув Я тебе, і поміг Я тобі в день спасіння! Ось тепер час приємний, ось тепер день спасіння!» (2Кор.6:2)

Господь чекає твого рішення. Є Боже застереження: «Чоловік остережуваний, та твердошиїй, буде зламаний нагло, і ліку не буде йому.» (Пр.29:1) Що станеться з людиною, яку Бог зупиняє і побуджує до покаяння, а вона не хоче каятися? Слово Боже говорить, що вона буде зламана несподівано і ліку для неї не буде, тому вона приречена на погибель.

Не чекай, коли Бог буде карати тебе. Іди до Господа, бо Він чекає твого рішення!

«Прийдіть до Мене, усі .» (Матв.11:28)

Можливо ти вже каявся, але в тебе немає духовного зросту, немає радості, немає Божого благословення. Що робити?

Іди знову до Ісуса, бо « нема ні в кім іншім спасіння. Бо під небом нема іншого Ймення, даного людям, що ним би спастися ми мали.» (Дiї.4:12)

Тільки Ісус Христос може допомогти і ощасливити тебе. Прийди дол. Ісуса тепер і ти ніколи про це не пожалкуєш. Використай час, даний тобі Богом для покаяння!

Ярослав БОРСУК

 

 

Видео раздел

Посетите нашу страницу на Facebook

БУДЬТЕ ОСТОРОЖНЫ!