Slavic Assistance Center

Славянский Центр Помогает Всем!

You are here:

Хто отримає благословіння і милість від Бога?

«Хто зійде на гору Господню, і хто буде стояти на місці святому Його? У кого чисті руки та щиреє серце, і хто не нахиляв на марноту своєї душі, і хто не присягав на обману, нехай носить він благословення від Господа, а праведність від Бога спасіння свого! Таке покоління усіх, хто шукає Його, хто прагне обличчя Твого» (Пс.23:3-7) Хто може стояти на горі Господній, щоб отримати милість благословення? Слово Боже говорить, що не всі можуть отримати милість від Бога.
Хто ж може отримати?
Той, у кого руки непорочні.
У кого серце чисте.
Той, хто не клявся душею своєю напрасно і не божився неправедно.
Сьогодні мова піде про три органи: руки, серце і уста. Саме це визначає і є вирішальним, чи ми отримаємо благословення від Бога чи ні.
Перш за все, звернемо увагу на руки. Більше всього, що людина використовує, коли щось робить – це руки. Руки можуть будувати або руйнувати, робити щось добре або зле, спасати або убивати. Всі мужі віри, коли молилися, піднімали руки до неба. «Отож, хочу я, щоб мужі чинили молитви на кожному місці, підіймаючи чисті руки без гніву та сумніву» (1Тим.2:8).
Чуєте, що Бог говорить через апостола Павла? Чи наша молитва без гніву і сумніву? Пам’ятай, що гнів і сумнів є великою перешкодою для молитви.
Чому Пилат мив руки? Тому що сумління судило його, він знав, що Христос святий, невинний, що священики і фарисеї із заздрості хотіли вбити Ісуса. Він все це знав, але не міг протистояти проти них, тому він вмив руки в знак того, що не винен у пролитті крові Христа. Яку пораду дає нам апостол Яків? Хто бажає наблизитись до Бога – до того і Бог наблизиться. «Очистіть руки грішні та серця освятіть, двоєдушні!»
Тепер звернемо увагу на серце. Воно – один із найголовніших органів людини. Якщо без деяких органів (око, вухо, рука, палець та ін.) людина може жити, то без серця ні. Якщо руки ми бачимо, то серце невидиме для людського ока, воно заховане всередині тіла людини. Але Бог звертає увагу якраз на серце людини. Чому саме на серце? «Бо зсередини, із людського серця виходять лихі думки, розпуста, крадіж, душогубства, перелюби, здирства, лукавства, підступ, безстидства, завидющеє око, богозневага, гордощі, безум. Усе зле це виходить зсередини, і людину опоганює!» (Мар.7:21-23) Бачите, звідки витікає цілий перелік гріхів? Із серця людського, із глибини серця витікають не тільки гріховні думки, але і всілякі гріховні пожадливості.
Без милості Божої і Його керівництва, серце людини наповнене злом, нечистотою і стає джерелом гріховних дій. Серце віруючої людини Бог очищає, пом’якшує і переробляє, сповняє Духом Святим. «Над усе, що лише стережеться, серце своє стережи, бо з нього походить життя» (Пр. 4:23).
Гріх – як наркотик для серця, воно приносить короткочасне задоволення, але руйнує серце і життя людини. В гріха є така особливість: чим більше п’єш, тим більше хочеться. «І промовив Господь: За те, що народ цей устами своїми наближується, і губами своїми шанує Мене, але серце своє віддалив він від Мене, а страх їхній до Мене заучена заповідь людська» (Iс. 29:13).
Що може Господь сказати про нас? Будемо пам’ятати, що Господь сказав Самуїлові: «Не дивись на обличчя його та на високість зросту його, бо Я відкинув його Собі! Бо Бог бачить не те, що бачить людина: чоловік бо дивиться на лице, а Господь дивиться на серце» (1Сам. 16:7).
Хто не клявся і не божився неправдиво? Наш язик, наші уста повинні бути під особливим контролем. «Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! Бо зо слів своїх будеш виправданий, і зо слів своїх будеш засуджений»  (Матв.12:36-37). Дуже багато грішить людина своїм язиком. Ним ми можемо руйнувати або будувати.
«Дехто говорить, мов коле мечем, язик же премудрих то ліки» (Пр.12:18). «Бо хто хоче любити життя та бачити добрі дні, нехай здержить свого язика від лихого та уста свої від говорення підступу» (1Петр. 3:10).
Ось чому Яків дає пораду: «Отож, мої брати любі, нехай буде кожна людина швидка послухати, забарна говорити, повільна на гнів» (Як.1:19). «Смерть та життя у владі язика, хто ж кохає його, його плід поїдає» (Пр.18:21). Язик – це сильна зброя, і він має велику силу. Чи було у вашому житті так, що ви обіцяли що-небудь Господу, але так і не виконали? Можливо, багато хто вже забув і не може згадати.
А як на рахунок «доброї совісті»? Виконання заповідей Господніх. Всі ми в день хрещення обіцяли Богу жити свято по Його заповідях. Чи виконуємо ми цю обітницю? Бог свого часу спитає у кожного з нас, як ми виконували те, що обіцяли.

Бог хоче, щоб ми мали чисті руки, чисте серце і чисті уста. Не будемо обманюватись і  надіятись на милість Божу, якщо не будемо зберігати себе чистими.
Я бажаю, щоб кожний з нас вирішив для себе, що ми бажаємо в своєму житті: милості чи осудження, благословення чи прокляття? Це повинен вирішити кожен окремо. Ніхто за нас не вирішить за когось. Людина, яка грішить, не може чекати милості і благословення, вона повинна очиститись перш за все через покаяння.
Бог дає нам право вибору. «Сьогодні взяв я за свідків проти вас небо й землю, життя та смерть дав я перед вами, благословення та прокляття. І ти вибери життя, щоб жив ти та насіння твоє, щоб любити Господа, Бога свого, щоб слухатися голосу Його та щоб линути до Нього, бож Він життя твоє, і довгота днів твоїх»  (Повт.30:19-20).
Пастор
Ярослав БОРСУК

 

Видео раздел

Посетите нашу страницу на Facebook

БУДЬТЕ ОСТОРОЖНЫ!