Slavic Assistance Center

Славянский Центр Помогает Всем!

You are here:

Секрет щастя

Останній президент Сполучених Штатів Америки прийшов до влади під гаслом «Америці потрібні переміни!» Барак Обама вцілив у десятку. Люди світу дійсно відчувають гостру потребу в змінах. Люди втомилися від нескінченно триваючої економічної, моральної та політичної кризи. Люди втомилися від невизначеності, від страху за майбутнє. Люди так бажають змін. Люди нутром своїм відчувають, що мусить існувати інше,  краще життя. Люди чекають такого життя, прагнуть до нього. Люди прагнуть змін.

Одвічні прагнення людства час від часу уміло використовують політики. Вони обіцяють, що тільки-но обіймуть президентське крісло, всі злодії одразу ж сядуть в тюрми, багаті будуть допомагати бідним і так далі і тому подібне… Здається, що щастя – ось воно, недалечко, але минає час, і виявляється, що це всього лише черговий міраж.
Вам відомі подібні обіцянки, і також знайомі розчарування.
Але скажу вам відверто: зміни все ж таки можливі.
Друже мій, у позитивних змінах особисто у твоєму житті зацікавлений Твій Творець – Господь Бог.  Йому є справи до Твого життя. Ти небайдужий Йому.
Про це він написав у своєму посланні зокрема до Тебе.
Послухай що говорить Господь : «Нехай книга цього Закону не відійде від твоїх уст, але будеш роздумувати про неї вдень та вночі, щоб додержувати чинити все, що написано в ній, бо тоді зробиш щасливими дороги свої, і тоді буде щастити тобі». (Ісуса Навина)
Друже мій Господь насправді бажає щоб життя твоє змінилось на краще. Він говорить що Ти можеш бути успішним, ти можеш бути щасливим. Але за умови, що ти будеш  «додержувати чинити все, що написано в ній, бо тоді зробиш щасливими дороги свої, і тоді буде щастити тобі»
Я знаю що дехто не погодиться. Дехто скаже це неможливо з допомогою однієї книжки змінити світ на краще.
Ні це можливо і це доведено неодноразово. І доведено також протилежне. Коли цю книгу забирали з суспільства воно починало деградувати. Ось вам приклад з недалекого минулого.
В 60 роках Біблію забрали із загальноосвітніх шкіл Сполучених Штатів. Що трапилося? Венеричні хвороби трохи більше ніж за десять років зросли більше ніж на 300%. Дошлюбні зв’язки і розлучення зросли більше ніж вдвічі. Хтось сказав що дошлюбне життя і розлучення завжди йдуть в ногу. Збільшується одне збільшується інше. Якщо ви не довіряли до шлюбу не будете довіряти і після.  На 700% збільшилась кількість цивільних шлюбів.
Це подружні пари які живуть в перелюбі. Самогубства серед підлітків стрімко зросли. Кримінальне насилля збільшилось в 1963 році на 1000 відсотків.
Літні американці ще й досі пам’ятають час коли квартири і авто не замикалися на ключ, але тоді в школах викладали Біблію. Що це дивний збіг обставин? Випадковість? Чи можливо закладений Богом принцип: «Ти будеш успішний коли читатимеш Біблію!» Після 1963 року раптово знизилися результати випускних іспитів. Довелося спростувати всю систему освіту. Чому таке ? Виявляється щось є у цьому. В Біблії написано: «щоб додержувати чинити все, що написано в ній, бо тоді зробиш щасливими дороги свої, і тоді буде щастити тобі!» Ось виявляється в чому таємниця???
Гибель народу без Слова Божого бо прагне душа його слова і всякого прекрасного сприйняття. сказав свого часу Федір Достоєвський.  Без слова Божого Сполучені Штати почали стрімко деградувати. А наш народ останніх 90 років за великим рахунком і не бачив Слова Божого. Досі його прилюдно не можна навчати в усіх без виключення школах. Чого ж доброго нам чекати від прийдешнього покоління?
Знаєте чому суспільство може змінитися за допомогою всього лише однієї книги?
Тому що по перше читання цієї книги рівнозначне зустрічі з самим Богом. Ви ніколи не задумувались над цим. Виявляється що коли ми читаємо Біблію ми чуємо Божий Голос. В Біблії написано, що «Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності,  щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова».
Друзі мої Господь Бог є абсолютно досконалим. В нього немає ані найменшого недоліку. Він бажає удосконалити людину, освятити її. І це відбувається під дією Його Слова. В результаті зустрічі з Богом через читання Біблії людина змінюється. Одного разу Ісус сказав до своїх учнів: «Через Слово, що Я вам говорив, ви вже чисті» (Івана 15:3) Зачекайте хвилинку, про що йде мова? Мова йде про те, що Боже Слово має надприродну силу. Саме про це говорить Господь. В посланні до Євреїв написано: «Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, проходить воно аж до поділу душі й духа, суглобів та мозків, і спосібне судити думки та наміри серця.  І немає створіння, щоб сховалось перед Ним, але все наге та відкрите перед очима Його, Йому дамо звіт!» Ось виявляється яку силу має Боже Слово.
І ти маєш змогу почути живее Боже Слово.
І ти маєш змогу зустрітися з Живим Богом.
І все це розпочнеться тоді коли ти почнеш читати Біблію.
І тоді твоє життя зміниться на краще.
Кілька тисяч років тому вождь Ізраїльського народу Мойсей піднявся на гору Сінай щоб отримати від Господа слова Закону. Там на горі він зустрівся з Господом. Послухайте що написано в Біблії: «І був він там з Господом сорок день і сорок ночей, хліба не їв і води не пив. І написав на таблицях слова Заповіту, Десять Заповідей.  І сталося, коли сходив Мойсей з гори Сінай, а обидві таблиці свідоцтва в Мойсеєвій руці при сході його з гори, що Мойсей не знав, що лице його стало променіти, бо Бог говорив з ним».
Чому лице Мойсея стало променіти? Тому що Бог говорив з Ним. Тому що Бог так довго говорив з Мойсеєм він сам став схожим на Господа. Неймовірно, але таке сталося.
Зустрічаючись з Господом під час дослідження Його слова ми починаємо ставати схожими на Господа своєю поведінкою, своїм характером, своїм словесним набором.
Друже мій люди досі продовжують зустрічатися з
Господом і їхнє життя продовжує змінюватися. Їхній
характер змінюється в результаті зустрічі з Господом,
звички, словесний набір, навіть бажання…

Дорогі брати та сестри диявол добре знає, що чим довше людина буде розмовляти з Господом, чим довше Бог буде через своє Святе Слово говорити до людини – тим більше людина буде схожою на Господа. І тому він робить все що тільки зможе, щоб не допустити людину до зустрічі з Господом.
Так відбувалося завжди протягом історії.
Друже мій пам’ятай що у тебе є ворог. Він не бажає щоб твоє життя змінювалося на краще.
Він розповсюджує серед людей нісенітниці. Мовляв Біблія незрозуміла і нецікава книга. Ви чули таке? Біблія нецікава… Християнська молодь сьогодні мало читає Біблію, тому що повірила у ці нісенітниці.
Скажіть мені, а що ж тоді цікаве у цьому світі. Хіба дуже цікаво слухати про той бидлам який твориться у політиці.
Дуже цікаво? Сьогодні прийшов час коли нам потрібно захищатися від тієї лавини різноманітної інформації яка атакує наш розум. Розумні люди які ще не перевелися в україні переконливо радять поменше прислухатися до новин про економічну кризу це породжує нервові розлади.
Що сьогодні цікаво? Цікаво дивитися як люди вбивають один одного в бойовиках, зраджують одне одному в мелодрамах? Це цікаво???
Друзі мої, Біблія найцікавіша книга у світі. В Біблії написано звідки ми з’явилися, хто наш Творець і що з нами буде в майбутньому.
Біблія найцікавіша книга на світі.
Диявол напоумив людину, що Біблія незрозуміла. Гаразд. Якщо ви не розумієте Біблію, приходьте до церкви і вам все пояснять. Але і на це знайдеться причина для відмови. У нас немає часу… Яка трагедія.
В Біблії описана історія про царя на ймення Єровоам.
За часів Єровоама народ Ізраїльський ходив на поклоніння до Єрусалиму. Там вони слухали слова Божого Закону. Але коли Єровоам став царем північного царства, він подумав: «Якщо вони будуть ходити до Єрусалиму, то зрештою я позбудуся царства.
Диявол знає що коли людина буде ходити до церкви, то може так статися, що вона перестане служити сатані.
І сказав Єровоам у своєму серці: Тепер вернеться царство до Давидового дому!  Якщо народ цей буде ходити до Єрусалиму, щоб приносити жертви в Господньому домі, то вернеться серце цього народу до їхнього пана, до Рехав'ама, царя Юдиного. І вони заб'ють мене, та й вернуться до Рехав'ама, царя Юдиного.  І порадився цар, і зробив два золоті тельці, і сказав до народу: Досить вам ходити до Єрусалиму! Оце, Ізраїлю, боги твої, що вивели тебе з єгипетського краю.  І поставив він одного в Бет-Елі, а одного в Дані. 30 І була та річ на гріх, бо народ ходив до одного з них аж до Дану. 
Результатом подібного збочення стало розпорошення Ізраїлю по цілому світі а також поневіряння в Асирійському та Вавилонському полонах. Без Бога людина знаходиться в диявольському полоні.
Диявол, знаючи про це бажає перешкодити зустрічі Божої дитини зі своїм Творцем і тому він, як колись Єровоам ставить на дорозі до небесного Єрусалиму золоті боввани, щоб не допустити зустрічі людини з Богом.
Замість читання Біблії він пропонує телевізор, замість молитви пусті розмови, замість зібрання – відпочинок. Він знайде для вас все що завгодно тільки щоб ізолювати від Бога. Бо тоді людина неодмінно загине. Христос недаремно сказав: «Я Виноградина, ви галуззя! Хто в Мені перебуває, а Я в ньому, той рясно зароджує, бо без Мене нічого чинити не можете ви. 6 Коли хто перебувати не буде в Мені, той буде відкинений геть, як галузка, і всохне. І громадять їх, і кладуть на огонь, і згорять».

Згідно підрахунків, в середньому,  сучасна дитина проводить біля голубого екрану 28 годин на тиждень. Це більше ніж вона витрачає на заняття в школі.
А що демонструють сьогодні на екрані? Це ви самі добре знаєте.
Дослідження показали, що лише на одну годину телетрансляції випадає 4,2 сцени насилля та еротики. Це означає, що кожних 15 хвилин телеглядач спостерігає на екрані акт агресії, насилля, або еротичну сцену.
Якщо людина дивиться телевізор лише дві години вона всерівно встигне побачити 9 сцен демонстрації жорстокості.
Коли дитина досягне 18 річного віку, то при подібних обставинах вона встигне побачити на екрані приблизно 180 000 актів насилля і з них приблизно 80 тисяч вбивств.
Дослідники прийшли до висновку, що 45% молодих людей, які в 14 річному віці дивилися телевізор більше 3 годин на добу мають нахил до насилля, а 20 %  взагалі небезпечні для суспільства.
Криваві побоїща і смерть стали для підростаючого покоління звичною справою. Годинами просиджуючи біля телевізора дитина перестає розуміти чужий біль, вбивство стає для нього чимось буденним. Більше того те що відбувається на екрані через досить короткий проміжок часу втілюється глядачами, а саме, підростаючим поколінням в реальному житті. Молода людина стає схожою на диявола.
Друже мій дозволь запитати тебе на кого бажаєш стати Ти? Якщо на Господа, свого Творця, то я раджу Тобі більше часу проводити у спілкуванні з Ним посередництвом читання Його святої книги.
Нехай книга цього Закону не відійде від твоїх уст, але будеш роздумувати про неї вдень та вночі, щоб додержувати чинити все, що написано в ній, бо тоді зробиш щасливими дороги свої, і тоді буде щастити тобі».
Твоє життя насправді може змінитися.
І це друга причина чому.
Свята Книга Біблія відкриває для нас хто ми є насправді. Вона відкриває для нас мету нашого призначення. Це все написано в Біблії.
Люди Біблії не читають і тому вони не знають хто вони і звідки з’явилися. На наш сором наших дітей у школі досі навчають, що життя на землі з’явилося в результаті величезного вибуху. Ви можете собі уявити як це відбулося. Сьогодні вибухи призводять лише до руйнації. Але наших дітей досі навчають що в результаті того вибуху життя виникло. І зрештою мавпа стала нашим прадідусем. Не посміхайтесь скептично. Якщо вірити теорії еволюції це було насправді так. А можливо ним була кішка. Цікаво чому кішок не садять до в’язниці за те, що вони вбивають мишей. Чому люди сидять у в’язниці за те що вони вбивають, коли ми брати з мавпами та котами. І цікаво чому не судять лікарів які вбивають дітей при абортах і матерів які дозволяють це робити.  Де логіка. Кажуть що вбивати це не гуманно. А хто це сказав? Людина? Звідки вона знає про гуманність і мораль? Хіба котяча мораль цього навчає? Людина сам собі бог заявляють сьогодні. Чому ж тоді судять Караджича в Сербії? Чому осуджуджують Гітлера? Вони керувалися котячою логікою. Нижча  раса мусить бути знищена. Дій Сталіна який знищив 10 мільйонів Українців в 33 році багато хто виправдовує навіть сьогодні і не лише в Росії. Про що можна ще говорити.
Друзі мої Біблія ставить людину на найвищий рівень. Біблія говорить нам що наш прадідусь не шимпанзе, а людина на ім’я Адам, який був створений Богом.
Написано: «І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх. 28 І поблагословив їх Бог, і сказав Бог до них: Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю, оволодійте нею, і пануйте над морськими рибами, і над птаством небесним, і над кожним плазуючим живим на землі!»
Ви чуєте? Друже мій ти був створений на образ і подобу Божу щоб господарювати на землі. Ти не результат сліпого випадку.
Кілька тисяч років тому юдейський цар на ім’я Йосія отримав незвичайну книгу. Його слуги знайшли цю книгу в храмі.
Послухайте що відбулося: «І сталося, як цар почув слова Книги Закону, то роздер свої шати...  І наказав цар священикові Хілкійї, і Ахікамові, Шафановому синові, і Ахборові, Міхаїному синові, і писареві Шафанові, і Асаї, царевому слузі, говорячи:  Ідіть, зверніться до Господа про мене й про народ, та про всього Юду, про слова цієї знайденої книги. Великий бо гнів Господній, що запалився на нас за те, що батьки наші не слухалися слів цієї книги, щоб робити все, що написано про нас».  Що це була за книга? Виявляється що це була книга Закону. Це була Біблія. Вона знаходилась у храмі де люди служили Богові і не знали чи роблять це правильно. І не знали чого він від них чекає. Сьогодні наша нація називається християнською. Люди нібито й поклоняються Живому Богові, але не знають Його волі, не знають чого Він від них чекає. Тому що не читають Біблії.
Йосія гірко плакав коли прочитав що було написано в книзі. Він зрозумів скільки він втратив цінного у своєму житті. Якого покарання заслужив його народ. Йосія покаявся. Життя його і нації змінилося. Змінилося на краще і Бог поблагословив свій народ.
Друже мій твоє життя також може змінитися. Без Бога ти втратив дуже багато, але ти знаходишся під загрозою перейти у вічність без Бога. Це дійсно велика проблема.
Сьогодні книга Біблія закликає Тебе налагодити своє життя. Налагодити стосунки зі своїм Творцем. Все це можливо зробити через покаяння. Покаяння відбувається тоді коли Дух Святий відкриває людині її гріховність.
Друже мій якщо ти сьогодні визнаєш свою гріховність – настав час Твого покаяння.
«Сьогодні, як голос Його ви почуєте, не робіть затверділими ваших сердець» - проголошує Біблія
Покаяння також означає радикальну переміну життя. Від темряви до світла.
«Ви навернулись до Бога від ідолів, щоб служити живому й правдивому Богові» - констатує це як факт апостол Павло. Ідолів немало в нашому житті: брудна лайка, куриво, горілка, розпуста, пристрасті. Покаяння це повний поворот серця до Бога. Неможливо навернутися до Бога не відвернувшись від гріха.
В процесі покаяння приймає участь наш розум: ми визнаємо себе грішниками, ТАКОЖ ПОЧУТТЯ: людина відчуває біль і смуток від своїх вчинків. Минуле життя більше не видається їй радісним. Всі ці скандали, роздратування, сварки, п’янки, весь цей бруд. В процесі покаяння приймає участь також і воля: відбувається вольова переміна мислення і поворот у напрямку до Бога.
Покаяння невід’ємно пов’язане з вірою.
Віра це також дія. І в ній також приймає участь наш розум: розумом ми переконуємося в тому, що гріхи наші прощені, що викуплення було звершене Христом. Ми переконуємося в цьому тому що так говорить Біблія.
«Що ж скажем на це? Коли за нас Бог, то хто проти нас? Той же, Хто Сина Свого не пожалів, але видав Його за всіх нас, як же не дав би Він нам із Ним і всього?»
У процесі віри приймають участь також і почуття. Ісус Христос сказав: «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!» Спокій душі, ось що приносить.
У цей момент всі сили ворожі намагатимуться перешкодити тобі зробити цей крок. Пам’ятай що з іншого Боку стоїть Господь Бог, який простягає Тобі руку спасіння.
Під час пожежі на другому поверсі залишився син. Батько був внизу. Сина з ним розділяли клуби диму. Батько закричав: «Сину стрибай я тебе спіймаю!» Син у відповідь гукнув: «татку я тебе не бачу! Внизу дим» Синку стрибай я тебе бачу, я тебе спіймаю!»
Друже мій можливо і ти також не наважуєшся зробити цей крок. Ти не бачиш Бога. Але знай, що Він бачить і сьогодні він бажає змінити твоє життя і зробити його щасливим.
Довірся Йому.
О. Чмут

 

Видео раздел

Посетите нашу страницу на Facebook

БУДЬТЕ ОСТОРОЖНЫ!